Select Language

събота, 13 март 2010 г.

Тайните на успеха на Бил Гейтс:

1. Неуморен труд и „здраво бачкане”.
Бил Гейтс работи здраво през целия си живот. В колежа той програмира всяка нощ, а през дните е на училище. Когато се захваща с Майкрософт той спи само по 6 часа на денонощие и работи всеки ден от седмицата. За него, да работиш безспирно е един от най-ключовите елементи на успеха.
2. Предприемачески дух.
Бил е организиран човек и ръководи съвестно своята работа. Силна е и неговата любознателност – той учи нови и нови неща през целия си живот, включително трупа опит от своите грешки и тези на другите хора. Той е креативна личност, но най-важното е, че се фокусира перфектно върху своите целите.
3. Увереност.
Бил Гейтс винаги е притежавал силна увереност. Той винаги е бил уверен, че един ден неговите мечти ще се сбъднат и ще станат реалност.
4. Умения в мениджмънта.
Мениджър по рождение, Бил Гейтс успява да изведе Майкрософт до върха на световния бизнес.
5. Умението да убеждава.
Бил Гейтс е експерт в преговорите и успешно налага своите идеи върху партньорите си. Големите сделки в живота му са тези с IBM, APPLE, както и с още стотици и хиляди компаний, които налагат продуктите на Майкрософт по света.
6. Технически ориентиран ум.
Технически организираният мозък на Гейтс му помага във всички начинания и го довежда до безбройните му успехи.
Постиженията и успехите на Бил Гейтс са толкова много, че за тях може да бъде написана отделна книга. На кратко освен, че дълго време той е най-богатият човек на света, удостоен е с орден „Кралски Командир на Британската Империя”, многобройни известни медии го окачествяват като един от най-популярните и влиятелни хора в света и редица компании желаят да го привлекат като Генерален директор, Бил Гейтс е известен и с многобройните благотворителни прояви и дарения, които той и учредената от него фондация прави.