Select Language

понеделник, 26 юли 2010 г.

Андреа Бочели разказва една "малка история" за аборта.

превод на думите на Бочели:
"В тази връзка искам да ви разкажа една кратка история. Историята е следната: Млада бременна жена постъпва в болница заради проблем с апедицит. При лечението лекарите прилагат лед ... и когато лечението приключило, докторите препоръчват на младата жена да абортира детето. Те й казват, че това е най-доброто решение, понеже детето ще се роди с увреждания. Но младата смела жена решава да не абортира и детето се ражда. Тази жена е моята майка, а детето съм аз. Може би съм предубеден, но мога да кажа, че тя е направила правилния избор. И се надявам, че това ще окуражи много майки, които се озовават в ситуации, когато животът се обърква, но искат да запазят своето бебе.
За довиждане ще изсвиря една стара песен, която моите деца обичат. И се надявам да се хареса и на вас. Тъй като те я харесват, аз я записах в последния си албум. Песента е прекрасна, защото е радостна песен, която е израз на щастието."

Изследване на еволюцията.

Този филм е продължение от поредицата „Еволюция или Сътворение”. В него се разглеждат пет от основните митове, на които се крепи Еволюционната теория. Те са старателно разгледани и категорично опровергани от водещи световни учени. Тези митове се изучават в много училища в програмите по биология. Целта на филма е да провокира зрителя да се замисли в хода на изследването, дали наистина е съществувала Еволюция или се касае за една недоказана научна теория, която обаче всички сме свикнали да приемаме за истина.

Част1: "Ембриологични доказателства за еволюцията."
  
 Част2: "Галапагоските финки"

Част3: "Четерикрилите плодни мушици и морфологичните мутации."

Част4: "Антибиотичната резистентност при бактериите."

Част 5: "Хомологията."

Част 6: "Камбрийската експлозия"

Филмът се излъчва с любезното разрешение на Фондация "Научен креационизъм" България.