Select Language

събота, 27 февруари 2010 г.

Богат татко, беден татко - Робърт Кийосаки

Книгите на Робърт Кийосаки чупят всички рекорди и се превръщат в едно от най-големите явления на новото хилядолетие. Богатият татко вече ограмотява стотици милиони хора, а игрите „Потоци пари“отварят очите на обикновените хора за възможности, които не са и сънували! Добре дошли в отбора на тези, които са тръгнали по пътя към финансовата независимост! Ако не планирате цял живот да се съсипвате от работа, тази книга е за Вас.
Робърт Кийосаки

Главната причина за финансовите трудности на хората е, че те прекарват години в училище, но не учат нищо за парите. Затова пък се учат да работят запари… вместо да карат парите да работят за тях -казва Робърт Кийосаки. Роден и отраснал на Хавайските острови, Робърт е четвърто поколение натурализиран американец от японски произход. От неговото семейство са излезли много забележителни преподаватели.
Баща му е глава на образователната система на щата Хаваи. Щом завършва гимназия, Робърт отива да следва в Ню Йорк, а след като се дипломира, се присъединява към Американските военноморски сили и заминава за Виетнам като офицер и пилот на военен хеликоптер. Когато се завръща от Виетнам, Робърт се заема със своята бизнескариера. През 1977 година създава компания, която предлага на пазара първите портфейли от найлон и велкро; те се превръщат в известен по цял свят продукт и му носят милиони долари.
За него и неговите продукти се пише в множество популярни и специализирани списания. Той изоставя света на бизнеса и през 1985 година създава международна образователна компания, действаща в седем страни, за да учи на бизнес и инвестиране десетки хиляди студенти. Робърт се пенсионира на четирийсет и седемгодишна възраст и се заема с това, което му доставя най-голямо удоволствие – инвестирането.
Книгата може да бъде закупена в книжарница Пингвините на цена от 10лв или да бъде поръчана онлайн на цена от 8.50лв от ТУК. Книгата може да бъде изтеглена напълно безплатно във формат .pdf от ТУК.