Select Language

вторник, 17 април 2012 г.

Конференция Библейски Мироглед 2012

Тема: Изграждане на Библейски светоглед

Говорители:

Джоел Макдърмън е част от екипа на American Vision и е автор на много статии относно практическото приложение на библейския мироглед в съвременното общество. Той е автор и на няколко книги, сред тях Biblical Logic in Theory and Practice (Библейска логика на теория и практика) и God Versus Socialism (Бог срещу социализма).

Луи Боне (с българско име Любомир Стоянов) пише книги срещу еволюционната теория. Още като ученик в София е предизвикан от лъжата за еволюцията. На 25 години използва предоставила му се възможност да се избави от социалистическия „рай”. Завършва образованието си в Дания и Франция, и се заселва в Южна Франция, където създава семейство и работи. На български е издаден първият му труд: „Голямата лъжа: еволюционизмът във всичките му проявления”.

Марш Мойл е от Лестър, Англия. През последните пет години работи в Английското Л'абри (института основан от Франсис Шефър) като лектор и съветник. Като мисионер към ОМ, Марш (тогава Ричард) посещава България още през 80-те години. През 1988 – 1991 организира християнски издателства в бившите страни от Соцлагера. Той е в основата и на създаването на Издателство „Нов човек“ през 1990 г. Участва в борда на издателството до 1998 г.

Джеймс У. Сайър (доктор по философия и богословие към университета в Мисури) е работил като главен редактор в издателство „Интервърсити прес” и лектор към „Интервърсити крисчън фелоушип”. Той е автор на няколко книги, които привличат вниманието на образованите читатели по целия свят – Вселената до нас, Навиците на ума, Защо изобщо да вярваме в нещо? (издадени и на български от „Нов човек”) и др.

Тук можете да чуете лекциите на Джоел Макдърмън: