Select Language

четвъртък, 18 март 2010 г.

Две пияни седмокласнички постъпиха в "Пирогов”


Две 13-годишни момичета, отровени с алкохол, бяха приети в Пирогов тази сутрин. Вместо с баница и боза, седмокласничките закусили с водка и портокалов сок, а сутрешния им купон завърши в токсикологията. В голямото междучасие в 101 училище в Надежда днес най-обсъжданата тема е как две седмокласнички - Ивона и Виктория, са дошли за първия час мъртво пияни. Пили водка и сокове, каза техен съученик. Едната не можеше да стане от пейката, тя беше в шок. Гърчове получи. Ние бяхме на физкултура и гледаме хора са се събрали и си викаме: ей стана бой. Защото то така става. А после щеше да стане бой заради тях, разказа момчето. От училището казват, че двете момичета са добри ученички и до днес с тях не е имало проблеми. Не се знаело да имат проблеми в семействата. Причината за сутрешния запой се търси в желанието да бъдат забелязани и интересни. „Моята домакинка е видяла три млади момичета рано сутринта да се клатят. По точно една е придържала другите две. Но тя не е разпознала, че са ученички от нашето училище. Те бяха в такова състояние, че не можеха да дадат никаква информация. Сега благодарение на бърза помощ ги закарахме в Пирогов и получихме информация, че са добре”, каза директорът на училището Илиана Митрова. Според директорката момичетата взели водката от вкъщи. Родителите на едно от тях били събудени от учителите и въобще не знаели, че дъщеря им се е измъкнала в 4 ч. сутринта, за да пие алкохол. Хубаво е тези въпроси да се зададат на родители. Напрежението е много голямо и за учителите. Едното момиче колабира и ние поемаме своята отговорност, но питам докога родителите ще бъдат най-безотговорната част, коментира Митрова. От Пирогов казаха, че състоянието на двете момичета е добро। Те все пак ще останат и тази нощ под наблюдение в клиниката по токсикология.

Репортажа на БиТиВи можете да видите ТУК.

Ето и репортажа на Нова Телевизия:


Безплатни уроци по Corel Draw

За да заредите страницата с уроците по Corel Draw натиснете ТУК.


Как сами да си направим банер.

ИЗТОЧНИК:

Банер за сайт 300х300


Отворете нов документ (Ctrl+N) с размери 300х300 pixels, 72 dpi и RGB цветови модел.
С десен клавиш кликнете върху слоя Backround и от контекстното меню изберете Duplicate Layer. Кликнете двукратно върху слоя в палитрата Layers, за да се отвори прозореца Layer Style. Изберете стила Gradient Overlay. За цветове на градиента изберете #e4161b и #910505. За стил на градиента изберете Radial, за да може светлочервеният цвят да бъде в средата на слоя.



Създайте нов слой. От кутията с инструменти изберете Horizontal Type Tool (Т). Напишете първата буква от името на сайта (или името на фирмата) с размер на шрифта около 150pt (размера на шрифта можете да изберете от падащото меню Set the font size, което се намира в лентата с опции за инструментите). 
Кликнете двукратно върху слоя и приложете следните стилове:
Gradient Overlay

За цветове на градиента използвайте #28282a и #3c3b41.


Stroke
За цветове на градиента използвайте #928f98 и #434248. 


 Създайте нов слой. За Foreground  изберете цвят #434248. Запишете пълното име на фирмата (или сайта) със шрифт с размер около 30pt.

 За довършителните работи по банера ще използвам четки, които можете да свалите от тук.
Кликнете с десен клавиш върху файла с четките и от контекстното меню изберете Разархивирай файлове ... . За дестинация на разархивиране изберете Adobe > Photoshop >Presets > Brushes.
 От кутията с инструменти изберете Brush Tool (В) . В отворилият се прозорец кликнете върху малкото, черно триъгълниче, което се намира в горният десен ъгъл и от падащото меню изберете VECTOR, за да заредите първата колекция от четки. Изберете си четка.
 
Създайте нов слой. При избран инструмент Brush Tool, в лентата с опции за инструментите променете
Opacity на четката на около 6%. Рисувайте върху банера.
 
За Foreground изберете цвят #e1151b . Заредете колекцията с четки Fractal. Рисувайте.

Ето го и моят краен резултат: 

Безплатни уроци за Windows

За да заредите страницата с уроците, натиснете ТУК.

Безплатни уроци MS Office



Microsoft WORD- ТУК
Microsoft EXCEL- ТУК
Microsoft PowerPoint- ТУК
Microsoft Outlook- ТУК
Microsoft Access- ТУК
Microsoft Publisher- ТУК