Select Language

четвъртък, 18 март 2010 г.

Как сами да си направим банер.

ИЗТОЧНИК:

Банер за сайт 300х300


Отворете нов документ (Ctrl+N) с размери 300х300 pixels, 72 dpi и RGB цветови модел.
С десен клавиш кликнете върху слоя Backround и от контекстното меню изберете Duplicate Layer. Кликнете двукратно върху слоя в палитрата Layers, за да се отвори прозореца Layer Style. Изберете стила Gradient Overlay. За цветове на градиента изберете #e4161b и #910505. За стил на градиента изберете Radial, за да може светлочервеният цвят да бъде в средата на слоя.



Създайте нов слой. От кутията с инструменти изберете Horizontal Type Tool (Т). Напишете първата буква от името на сайта (или името на фирмата) с размер на шрифта около 150pt (размера на шрифта можете да изберете от падащото меню Set the font size, което се намира в лентата с опции за инструментите). 
Кликнете двукратно върху слоя и приложете следните стилове:
Gradient Overlay

За цветове на градиента използвайте #28282a и #3c3b41.


Stroke
За цветове на градиента използвайте #928f98 и #434248. 


 Създайте нов слой. За Foreground  изберете цвят #434248. Запишете пълното име на фирмата (или сайта) със шрифт с размер около 30pt.

 За довършителните работи по банера ще използвам четки, които можете да свалите от тук.
Кликнете с десен клавиш върху файла с четките и от контекстното меню изберете Разархивирай файлове ... . За дестинация на разархивиране изберете Adobe > Photoshop >Presets > Brushes.
 От кутията с инструменти изберете Brush Tool (В) . В отворилият се прозорец кликнете върху малкото, черно триъгълниче, което се намира в горният десен ъгъл и от падащото меню изберете VECTOR, за да заредите първата колекция от четки. Изберете си четка.
 
Създайте нов слой. При избран инструмент Brush Tool, в лентата с опции за инструментите променете
Opacity на четката на около 6%. Рисувайте върху банера.
 
За Foreground изберете цвят #e1151b . Заредете колекцията с четки Fractal. Рисувайте.

Ето го и моят краен резултат: