Select Language

понеделник, 21 юни 2010 г.

Изграждай лидерите около себе си

Не е достатъчно за лидера да има ясна цел, да е енергичен и убеден в това, което прави. Ако желаете мечтите ви да бъдат осъществени на практика, трябва да се научите как да изградите лидери около себе си.
Световно известният експерт по въпросите на лидерството, написал повече от трийсет книги по мениджмънт и бизнес взаимоотношения, д-р Максуел, предава опита си как да превърнем група от последователи в лидерския тим. Неговият практичен подход, подсилен с реални примери от живота, не само ще ви вдъхнови, но и ще ви мотивира да прилагате наученото в ежедневието си:
* да създадете среда, в която да се развиват лидери
* да откривате чертите, които определят някого като лидер с възможности
* да съумявате да наставлявате, без да управлявате
* да създадете и да обучавате вашия екип от сътрудници
Книгата може да бъде закупена от книжарници Пингвините на цена 9,90лв или да бъде закупена онлайн на цена 8,42лв от ТУК.
бутони за социални мрежи

Пътешественикът

Смело може да се каже, че Джон Бъниан е написал най-влиятелната книга на английски (като изключим изданието на Библията Кинг Джеймс). Пътешественикът е много повече от класическо произведение. Целта на автора е неговите читатели да пропътуват заедно с книгата през живота си. Приключенията на главния герой Християн и на неговите другари е представен така картинно, че съвременниците на Бъниан са очаровани. Читателят получава нагледни и практични уроци за живота и взаимоотношенията, от които всеки се нуждае. И днес Пътешественикът е в списъка от задължителни четива на гимназиите в Обединеното кралство. Това издание на български заменя по-архаичните думи, но запазва стила на автора и автентичната атмосфера, присъща на алегоричния разказ, който използва картини от културата на ХVІІ век. В края на книгата е включена кратка биография на Джон Бъниан, както и съпоставка на ключови моменти от живота му с хронологията на историческите събития от неговото време. Книгата може да бъде закупена на цена 12,90лв от ТУК бутони за социални мрежи