Select Language

вторник, 25 септември 2012 г.

11 неща, които учениците няма как да научат в училище!

Бил Гейтс говори за това, как политически коректното образование създаде поколения деца с никаква представа за реалността и как тази концепция ги обрича на провал в реалният свят.
ПРАВИЛО 1: Животът не е справедлив, свикнете с това!
ПРАВИЛО 2: Светът не го е грижа за вашето самочувствие! Светът ще очаква от вас да постигнете нещо, ПРЕДИ да се чувствате добре!
ПРАВИЛО 3: Вие няма да направите $60000 веднага след като завършите гимназията! Няма да бъдете заместник директори с телефон в колата, докато не ги притежавате и двете!
ПРАВИЛО 4: Ако си мислите, че вашият учител е строг- изчакайте докато ви назначат и имате шеф!
ПРАВИЛО 5: Правенето на бургери не е под вашето достойнство! Вашите баба и дядо имат различна дума за правенето на бургери, те я наричат възможност!
ПРАВИЛО 6: Ако нещо се обърка, то не е по вина на вашите родители, така че не оплаквайте грешките си, а се учете от тях!
ПРАВИЛО 7: Преди да се родите, вашите родители не са били толкова скучни, колкото сега! Те са станали такива поради плащането на вашите сметки, почистването на вашите дрехи и слушайки ви да говорите за това колко сте готини! Така, че преди да спасявате дъждовни гори от паразитите на поколението на родителите ви, опитайте се да обезпаразитите гардероба в собствената си стая!
ПРАВИЛО 8: Във вашето училище може да няма победители и победени, но в живота НЕ Е ТАКА! В някои училища имат специални класове за изоставащи и те ще ви дадат достатъчно време, за да достигнете до правилният отговор. Това по никакъв начин не ви помага в реалният живот!!!
ПРАВИЛО 9: Животът не е  разделен на семестри! Нямате лятна ваканция и много малко работодатели са заинтересовани да ви помогнат за да откриете себе си. Направете го в свободното си време!
ПРАВИЛО 10: Телевизията НЕ Е истинският живот!!! В реалният живот всъщност хората трябва да излязат от кафенето и да отидат на работа!
ПРАВИЛО 11: Бъдете вежливи към умниците! Има много голяма вероятност да започнете работа за такъв!

сподели ме