Select Language

неделя, 16 май 2010 г.

Насилието сред учeниците- врата към утрешния ден!


Изключително тревожни данни излязоха от изследване на психолози от Центъра за превенция на насилието и престъпността сред ученици от Бургас. Анкетата е проведена сред 5030 ученици от 26 бургаски училища.
Психолозите установили, че физическото насилие и кражбите сред децата  са се увеличили значително.
67% от момчетата са лесно раздразними, а 57% от тях са готови на физическа саморазправа, без да се замислят. Анкетираните деца са посочили, че са най-уязвими на улицата и там най-често стават жертви или свидетели на насилие.
21% посочват, че са били жертви на побой , а 17% – на кражби или изнудване... (!!!)
На този фон ролята на семейството става все по-далечна, родителите са загубили самочувствие и авторитет. Това личи от данните, според които най-често учениците споделят проблемите си с приятели, а доверието към родителите е изключително ниско.
След 5 -10 години тези деца ще са активна част от обществото – гласоподаватели, родители, студенти, работници, шофьори…
Какви модели на поведение ще имат? Какви ценности ще изповядват? Дали най-добрите от тях няма да изберат пътя на бягство от България? 
Източник: obshtestvo.net 
бутони за социални мрежи

Наистина ли хората са произлезли от маймуноподобни създания?

Бог ни казва, че в същия ден, в който е направил всички животни, които ходят по земята (шестия ден ), Той е създал човека по свое подобие с намерението човекът да господства над всяко друго живо същество на земята(Битие 1:26-28). От това става ясно, че няма животно равнозначно на човека и със сигурност никое не е негов прародител.
Цялата статия можете да я прочетете в блогът "Парчета разум" от ТУК.
бутони за социални мрежи