Select Language

вторник, 2 февруари 2010 г.

Твоите пари струват

автор Хауърд Дейтън- Библейско ръководство за печелене, харчене, спестяване, инвестиране и даване на пари.

Мнозина са изпитвали в живота си предизвикателствата на затъване в дългове, работа при неадекватно заплащане или влагане на пари на неподходящо място. Настоящото изследване е открило, че повече от половината разводи са резултат от финансов натиск върху семейството.

Духовната жизненост на хората днес попада под силното влияние на безцелен материализъм.
Библията говори много за парите - в нея има повече от 2350 стиха, които дават всичко, което трябва да знаем за боравенето с пари. Всъщност Библията е ръководство за справяне с вашите финансови ресурси.
Книгата може да бъде закупена от книжарница Пингвините на цена 8,90лв, или поръчена онлайн на цена 7.57лв ТУК. Книгата е на издателство Нов Човек.

Поробената воля

Подзаглавие: Класическо християнско наследство

Предлагаме ви едно съвременно издание на великото произведение на Мартин Лутер (1483-1546) За робството на волята, което мнозина смятат за най-значимия труд на реформатора. Написано е в отговор на книгата За свободната воля от Еразъм Ротердамски (1467-1536) - големия учен и хуманист от епохата на ренесанса. Спорът между Еразъм и Лутер е свързан с проблема дали човек притежава тъй наречената "свободна воля". Възможно ли е свободно и без чужда помощ да се обърнем към Христос, за да потърсим спасение от греховете си и да бъдем оправдани? Становището на Еразъм е: "Да!" Лутер отговаря категорично: "Не! Човек се ражда роб на греха".

Книгата може да бъде закупена от книжарница Пингвините на цена 2,70лв, или поръчена онлайн на цена 2,30лв ТУК. Книгата се продава и в книжарница Хеликон.

Робството на волята

Малко хора пишат теология с такава ревност и жар, както прави това Лутер. Той подлага на присмех цялата хуманистична идеология на Еразъм и католическата църква. За разлика от съвременните християни великият Реформатор не се страхува да посочи с пръст Божиите врагове и да ги подложи на подигравки за техните суеверия. Но уменията на Лутер да се присмива не му пречат да държи главната посока - волята на човека е поробена и човекът се нуждае от върховния избор на Бога, за да бъде спасен. Бог е, Който определя хората за спасение, човекът само реагира на Божия избор. Обратно на съвременните български християни и църковни ръководители, които са изоставили учението на Реформацията и са възприели хуманистичният възглед на католицизма за свободната човешка воля и Божията благодат, която чака да бъде заслужена от човека чрез неговия избор. Затова е нужно да имаме тази фундаментална книга на Лутер на български език.
Б.Маринов
Книгата е достъпна  за безплатно четене Християнска Интернет Библиотека, също така може да бъде закупена от издателство Нов Човек на цена от 10лв от ТУК.

Нека се веселят народите

В това продължение на Божието господство в проповядването Джон Пайпър подбира ключови библейски текстове, за да докаже, че поклонението е крайна цел на църквата и правилното поклонение движи мисиите. Авторът се спира на ролята на молитвата, възгледите за универсализма и унищожението, подбудите на суверенната благодат в световното благовестяване и задачата да се достигнат недостигнатите народи. Нека се веселят народите! е убедителна молба към църквата да възприеме подчинено на Бога виждане за участието си в благовестяването по света. 
Книгата е достъпна  за безплатно четене в библиотеката на  Презвитерианска Реформирана Църква гр.Бургас- www.prchurch.com, както и може да бъде закупена от издателство Верен на стойност 5.90лв, или да бъде закупена онлайн за цена 5.31лв от ТУК

Основни истини за християнската вяра

Д-р Спроул изяснява на ясен и разбираем език повече от 100 основни християнски доктрини. Той предлага на читателите основополагащо разбиране за християнската вяра, което ще разпали неугасима любов към истината - решаваща за зрелостта в Христос. Сравненията от семейния живот и примерите от нашето съвремие, правят книгата интересна и лесна за четене. 
Книгата може да бъде закупена от книжарница Пингвините на стойност 7.70лв, или да бъде закупена онлайн за цена 6.55лв от ТУК

Святостта на Бога

Какво е истинското значение на думата СВЯТОСТ? Дали редовното ходене на църква те прави истински свят? Трябва ли да бъдеш твърде "духовен", за да се наречеш свят? А може би да си свят, означава едно единствено нещо: да си отделен за Бога, да си отделен от греха! Как се получава святостта, в един момент, или може би се изгражда с времето?  Отговорите на тези и много други въпроси ще намерите в невероятната книга на Р.Ч.Спроул Святостта на Бог. 
Книгата може да бъде закупена от издателство Нов Човек от ТУК.

Избрани от Бога

Ако Бог е истински Бог,
Той владее над всички неща,                        

над всички решения.
Ако Бог е истински Бог,
Той избира кой ще отиде на небето и кой няма.

Предопределението, казва авторът, не е само за калвинистите. То е за всички библейски християни. Предопределението не създава представа за капризен и зъл Бог, а рисува портрета на един любящ Бог, Който осигурява изкуплението на напълно покварени хора. В Божиите действия има загадка, но не и противоречие. Авторът изследва темата в Писанието стъпка по стъпка и оборва противниците.
Ние избираме Бога, защото Той ни е отворил очите, за да видим Неговата красота. Обичаме Го, защото Той пръв ни е възлюбил.
Книгите са достъпни  за безплатно четене в библиотеката на  Презвитерианска Реформирана Църква гр.Бургас- www.prchurch.com , също така книгата може да бъде закупена от издателство Нов Човек от ТУК