Select Language

петък, 23 октомври 2009 г.

Mомче почина след сбиване със свой съученик във Варна

Дата : 6 Октомври 2009 г

"Шокиращ е фактът, че при вчерашното сбиване между ученици във Варна е имало много хора и всички са били свидетели, но никой не се е намесил". Това каза пред журналисти в 56-то СОУ министърът на образованието, младежта и науката Йорданка Фандъкова. Тя коментира темата за вчерашния трагичен инцидент, при който момче почина след сбиване със свой съученик във Варна, като инцидентът е станал извън училището в района на супермаркет.

Според министър Фандъкова, темата за агресията трябва да бъде подложена на обществен дебат. Тя посочи, че всички трябва да помислим - учители, родители и обществото, за да не се случват подобни инциденти.

"Нашето желание е да се повиши ролята на възпитателната дейност в училище, както и ролята на педагогическите съветници и на психолозите, които да разговарят с децата и да се работи превантивно с агресията", посочи министърът. Тя определи вчерашния трагичен случай като невероятна проява на агресия.

По-рано днес стана ясно, че боят между двамата ученици във Варна е бил организиран предварително. Това заяви директорът на Професионална техническа гимназия във Варна инж. Ирма Дукова.

Директорът на гимназията е подчертала, че на този етап няма информация, какъв е бил поводът за възникналия бой между младежите. Тя е била категорична, че подобни инциденти на територията на училището преди този случай е нямало, но няма и да има за в бъдеще.

Ирма Дукова добави, че по информация, която има от свидетелите на драмата, по време на боя е имало и спрени автомобили, от които други хора са наблюдавали боя между тийнейджърите.