Select Language

четвъртък, 15 април 2010 г.

Нацията Новатор- от Сол Сингър и Дан Сенор

Това е книга за новаторството и предприемачеството. И за това как страна, малка като Израел, е олицетворение и на двете: най-много иновации и предприемачество в днешния свят има в еврейската държава. Страна със 7.1 млн. население, до скоро мишена на терористи-самоубийци и ракети, сега привлича рискови капиталови инвестиции колкото Великобритания и повече от Франция и Германия взети заедно. Днес Израел има повече компании в световния индекс на технологичните компании NASDAQ от всяка друга страна с изключение на САЩ.„Нацията новатор” е документално изследване, но и своеобразна мозайка от аргументи и разкази. Авторите се вглеждат в историята и културата на Израел и дават примери с множество стартиращи израелски фирми, за да покажат източниците и проявленията на творческата енергия на неговия народ. Те са няколко, но според тях водеща е chutzpah – необичайната склонност на израелците да отхвърлят приетото, харесваното, установеното, да се противопоставят на властта и да подкрепят противоположното.            Но макар Сенор и Сингър да се възхищават от неразказаната история за икономическите постижения на Израел, те разказват и за области, в които страната изостава. Изследват и заплахите за продължаващия успех на Израел, повечето от които ще изненадат читателя, защото международния печат не се занимава с тях.            Задължително четиво за всички експерти и непрофесионалисти, които се интересуват от Израел и Близкия изток.
"Това не е книга за технологиите, въпреки че споменаваме много компании за високи технологии. Ние се възхищаваме от технологиите и влиянието им върху модерните времена, но тук подчертаваме екосредата, която ражда радикални, нови бизнес идеи"- авторите.
За предварителни поръчки моля напишете лично съобщение на някой от администраторите на групата във Фейсбук от ТУК. Цената е 14 лева и количествата са силно ограничени!
бутони за социални мрежи